💥Hvem er DIN favoritt?

Da årets Eurovision Song Contest har blitt avlyst pga. korona-situasjonen, tenkte jeg vi kunne oss et lite tilbakeblikk på de flotte bidragene Norge har stilt med i konkurransen de siste fem åra! Hvilke av disse fem er dine personlige favoritter?

2015

11 sanger deltok i MGP-finalen som ble avholdt i Oslo spektrum den 14. mars 2015. Vinnerlåten dette året ble «A Monster Like Me» fremført av Mørland og Debrah Scarlett. Det er Mørland som har skrevet låten, og de representerte oss i Eurovision Song Contest i Wien det året, hvor de kom til finalen og endte på en åttende plass med 102 poeng. Dette var Norges tredje topp 10-plassering på rad i konkurransen!

NORWAY: Mørland and Debrah Scarlett to perform 1,200th song ...

2016

Dette året var det 10 sanger som deltok i finalen som ble avholdt i Oslo spektrum 27. februar 2016. Vinneren ble Agnete Johnsen med sangen hennes «Icebreaker». Vi kom dessverre ikke til finalen dette året, men vi endte på en trettende plass i semifinalen vår. Dette var første gang siden 2011 at Norge ikke klarte å kvalifisere seg til Eurovision-finalen. Vi er uansett veldig stolt over Agnete og sangen hennes, hun gjorde en strålende innsats!

Icebreaker – Wikipedia

2017

Her deltok også 10 sanger i finalen i Oslo spektrum den 11. mars 2017. Vinneren ble duoen JOWST og Alexander Walmann med låta «Grab the Moment». Den representerte oss i konkurransen i Kiev, i Ukraina dette året, og der endte vi på en tiende plass i finalen!

MGP-kommentar: JOWST tok øyeblikket – VG

2018

10. mars 2018 ble MGP arrangert i Oslo spektrum, og Oslo spektrum har faktisk huset samtlige norske finaler siden 2001! 10 sanger deltok i finalen, og 9 år etter den forrige seieren hans vant Alexander Rybak det norske folk igjen med den selvkomponerte låta si «That’s How You Write a Song». Han representerte oss i ESC som dette året ble avholdt i Lisboa i Portugal. Der endte vi på førsteplass i semifinalen vår, og kom på 15. plass i finalen.

Alexander Rybak videre til finalen i Eurovision

2019

2. mars i fjor ble det igjen avholdt MGP finale i Oslo spektrum. Ti låter deltok, og vinneren ble Keiino, bestående av Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo med sangen «Spirit in the Sky». Under ESC i Tel Aviv havna vi på syvende plass i semifinalen, men endte på en sjette plass i finalen med 331 poeng! KEiiNO fikk flest stemmer i telefon-avstemningen, og hvis folket i Europa skulle kåret sin vinner uten fagjury tilstede, så hadde «Spirit In The Sky» gått rett til topps.

gaBtyMXIBCbVvjcxSAm62AtiYEh-AnnLBjoOKlB1D5sQ

2020

Også må vi ikke glemme fantastiske Ulrikke som egentlig skulle representert oss i ESC i Rotterdam i år! Det er veldig trist at Ulrikke ikke får muligheten til å representere Norge i konkurransen, men vi er uansett veldig stolte over at hun vant MGP! MGP var ekstra gøy å følge med på i år da det var 25 låter som deltok (det høyeste antallet i MGPs historie!), og fem delfinaler med folk fra hver landsdel ble holdt i tillegg til finalen som i år ble arrangert i Trondheim spektrum. Dette var Trondheims første gang som vertsby for MGP finalen. Ulrikke vant med den nydelige låta «Attention», og jeg er ikke i tvil om at vi kunne gjort det bra i ESC med den sangen!

12NYMGP_finale_Ulrikke_18-22-_V0A6654

 

Hvilke av disse bidragene er din favoritt?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.