Første bidrag til den danske finalen i MGP bekreftet!

«I Couldn’t Give It Up» er tittelen på det første bekreftede bidraget i den danske finalen i Melodi Grand Prix. Låta er skrevet og produsert av RYK. Han deltok i fjor i den tyske utgaven av MGP, med låten «You and I». Der ble det en hederlig 3.plass.

RYK samarbeider også med tidligere Eurovison-vinner Conchita på sitt neste album som slippes senere i år.

Bidraget som RYK deltar med i Dansk Melodi Grand Prix er skrevet sammen med Aidan O’Connor. Mannen som var en av låtskriverne til det tsjekkiske bidraget «I stand» i 2016. Dette bidraget sørget for at Tsjekkia, for første gang, klarte å kvalifisere seg til finalen i Eurovision Song Contest.

Irske Aidan O’Connor har tidligere deltatt som låtskriver i de nasjonale finalene i Litauen, Romania og Malta.

Den danske finalen går av stabelen en uka før den norske finalen i MGP, altså lørdag 23. februar. Danskene avholder sin finale i byen Herning. Samme by arrangerte de danske finalene da danskene vant Eurovision i 2013. I tillegg var Herning arrangøren da de havnet på en 2.plass, på hjemmebane, i Eurovision 2001.

Danmark havnet på 9.plass i Eurovision 2018, med en låt som først ble forkastet både til den norske og svenske finalen samme år. «Higher Ground» fremført av Rasmussen.

 

Annonser

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.